Waarom een goede huisstijl belangrijk is voor je bedrijf

Waarom een goede huisstijl belangrijk is voor je bedrijf

Een huisstijl, is het nou echt belangrijk? Volgens Gravity Media is dit zeker belangrijk! Een huisstijl bepaalt namelijk de identiteit van je bedrijf. Een goede huisstijl straalt de propositie van je bedrijf uit, maar waar bestaat een goede huisstijl nou eigenlijk uit?

Communicatie en design

Een huisstijl bestaat uit twee elementen: De communicatie en het design. Je communiceert namelijk door middel van je huisstijl wat je probeert te zeggen, of te doen in je bedrijf. Deze communicatie wordt overgedragen door middel van het design van je huisstijl. Een bouwmarkt die muzieknoten in het logo heeft zal bijvoorbeeld niet de juiste boodschap communiceren, en daarom is het belangrijk dat alle aspecten in het huisstijl ontwerp ook de juiste boodschap overbrengen.

Huisstijldragers

Je huisstijl stopt natuurlijk niet bij alleen een logo. Het is namelijk zo dat je je huisstijl overal op terugkomt: Je website, de facturen en het briefpapier. Een klant of potentiele klant zou bij elk van de voorbeelden het desbetreffende bedrijf moeten herkennen aan de huisstijl. Het is daarom ook belangrijk dat de huisstijl eenduidig is en blijft zodat er door een (potentiele) klant geen twijfel zou moeten ontstaan welk bedrijf hij/zij voor zich heeft. Denk hierbij aan een envelop die je in de brievenbus krijgt die een duidelijk ontwerp heeft dat de huisstijl ven het bedrijf weergeeft. Zodra je naar de brievenbus loopt zie je al dat je van het desbetreffende bedrijf post hebt.

Kleurgebruik

Zoals boven al uitgelegd brengt een goede huisstijl de ware betekenis van het bedrijf over. Het kleurgebruik van je huisstijl is hierbij zeer belangrijk. Door middel van kleur kunnen mensen een gevoel hebben bij een product, als het ware heeft kleurgebruik invloed op keuzes van mensen. Een rode kleur straalt bijvoorbeeld passie of energie uit, maar kan ook woede uitstralen. Hier tegenover staat groen, dat voor natuur, groei en duurzaamheid staat. Door middel van het juiste kleurgebruik kan je de huisstijl van je bedrijf als compleet laten aanvoelen, en de propositie nog beter overbrengen.

Jouw huisstijl laten ontwerpen door Gravity Media?

Huisstijlen ontwerpen is één van de bezigheden van Gravity Media. Door middel van het goed mee denken met jouw bedrijf zorgt Gravity Media er namelijk voor dat je precies de boodschap met je huisstijl overbrengt die je wil overbrengen. Wil jij ook een huisstijl laten ontwerpen en ben je daarvoor nog op zoek naar een geschikte partner? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op!

Author: